Karsten Hilse

Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije

Karsten Hilse (* 12. decembra 1964 we Wojerecach) je němski policist a politikar strony AfD. Při wólbach do zwjazkoweho sejma 2017 zdoby direktny mandat we wólbnym wokrjesu 156 (Budyšin I) a slěduje tuž Serbowce Mari Michałkowej jako zastupjer tutoho wokrjesa w němskim parlamenće.

Hilse je wukubłany elektromonter, dźěłaše pak wot lěta 1986 pola ludoweje policije NDR. Po přewróće dźěłaše připódla při lokalnej telewiziji a jako model.

Wón je k druhemu razej woženjeny, ma tři dźěći a bydli we Łazu.

Politika[wobdźěłać | žórłowy tekst wobdźěłać]

Hilse je wot januara 2016 čłon AfD. W měrcu tutoho lěta słušeše k załožerjam Wojerowskeje městneje skupiny a wot junija 2016 bě čłon Budyskeho wokrjesneho předsydstwa AfD. Při wólbach do zwjazkoweho sejma dnja 24. septembra 2017 dósta 33,2 % hłosow; přećiwny kandidat Roland Ermer (CDU) podleži z 30,6 %. Z tym bu Hilse jako jedyn z třoch kandidatow AfD direktnje do sejma woleny.

Dnja 3. oktobra kritizowaše na swojej facebookowej stronje dźiwadłowe předstajenje Muzej Němcow w Němsko-Serbskim ludowym dźiwadle jako „prowokaciju“, bjez toho zo by sej je wobhladał. Po jeho měnjenju chcedźa dźiwadźelnicy z kruhom konflikty mjez Němcami a Serbami zapyrjeć.

Wotkaz[wobdźěłać | žórłowy tekst wobdźěłać]

Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije