Diskusija:Salix pentandra

Seiteninhalte werden in anderen Sprachen nicht unterstützt.
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije

Dobry wječor. Runje widźach, zo wužiwane hesło so dyrbi za druhu, ale přiwuznu družinu wužiwać. A to Salix lucida, kotrejež němske mjeno je "Glanzweide" a čěske mjeno je "vrba lesklá" (hlej tež http://www.biolib.cz/cz/taxon/id218685/).

Po http://www.biolib.cz/cz/taxon/id38939/ čěske mjeno družiny Salix pentandra je "vrba pětimužná". Tež pólske mjeno "wierzba pięciopręcikowa" ma podobny woznam. Samo ruske mjeno je podobne, a to "Ива пятитычинковая". Namjetuju mjeno "Pjećmužna wjerba". Słowo "pjećmužny" steji w słowniku Krala na stronje 324 pod hesłom "pjeć" a je posłowny přełožk němskeho słowa "fünfmännig". Myslu, zo "pentandra" ma samsny woznam. Postrowy --Tlustulimu 22:03, 18. apr 2011 (CEST)

Sym za. --Tchoř 22:20, 18. apr 2011 (CEST)
@Tlustulimu: Namjetuju, zo wužiwaš Salix pentandra jako titul a załožuješ stronje Pjećmužna wjerba a Ławrjencowa wjerba (po němskim zapřijećom), wobě z dalesposrědkowanjom do strony Salix pentandra. Tohorunja čiń z nastawka Błyšćata wjerba dalesposrědkowanje do Salix lucida. Podaj serbske mjena w nastawkomaj Salix pentandra a Salix lucida. Nimo toho namjetuju, přepisaj wobsah nastawkow, dokelž njeda so wjace zwěsćić, štož je Wysočan něhdy měnił a zwotkelž wón je tekst wzał. Postrowy, --Michawiki 18:06, 19. apr 2011 (CEST)
Witaj, Michawiki. Runje přesunych nastawk błyšćata wjerba do Salix pentandra. Nimo toho definowach někotre dalesposrědkowanja. Ale tež dyrbjach cuzorěčny wotkaz na nastawk w druhich wikipedijach porjedźić. Hewak by wšak na wopačny nastawk wjedł. Postrowy --Tlustulimu 19:20, 24. apr 2011 (CEST)
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije