Julia Roberts

Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije
Dźi do: Nawigacija, Pytać
Julia Roberts
Julia Roberts in May 2002.jpg
Narodźenje 28. oktobra 1967
USA Smyrna, USA
Mandźelstwo Lyle Lovett (1993 - 95)
Daniel Moder (2002 - dźensa)
Charakteristiska róla Vivian Ward w
Pretty Woman
Erin Brockovich w Erin Brockovich
Oskar-myto
Najlěpši dźiwadźelnik
2000 Erin Brockovich
Myto Golden Globe
Najlěpši dźiwadźelnik - filmowa drama
2001 Erin Brockovich
Najlěpši dźiwadźelnik - musical abo komedija
1991 Pretty Woman
Najlěpši dźiwadźelnik w pódlanskej róli
1990 Steel Magnolias
Myto BAFTA
Najlěpši dźiwadźelnik w hłownej róli
2000 Erin Brockovich
Wobdźěłać
p  d  w
Information icon.svg


Julia Roberts (* 28. oktobra 1967 w Arlingtonje, Georgia) je US-ameriska filmowa hrajerka a Oscar-nošerka.

Filmografija[wobdźěłać]

  • 1986: Firehouse
  • 1987: Baja Oklahoma
  • 1987: Satisfaction
  • 1988: Miami Vice
  • 1989: Blood Red – Stirb für dein Land
  • 1989: Pizza Pizza – Ein Stück vom Himmel
  • 1989: Magnolien aus Stahl
  • 1990: Pretty Woman
  • 1990: Flatliners
  • 1991: Entscheidung aus Liebe (Dying Young)
  • 1991: Der Feind in meinem Bett (Sleeping with the Enemy)
  • 1991: Hook
  • 1992: The Player
  • 1993: Die Akte
  • 1994: Nichts als Ärger (I Love Trouble)
  • 1994: Prêt-à-Porter
  • 1995: Power of Love (Something to Talk About)
  • 1996: Mary Reilly
  • 1996: Alle sagen – I love you (Everyone Says I Love You)
  • 1996: Michael Collins
  • 1997: Fletchers Visionen (Conspiracy Theory)
  • 1997: Die Hochzeit meines besten Freundes (My Best Friend's Wedding)
  • 1998: Seite an Seite (Stepmom)
  • 1999: Notting Hill
  • 1999: Die Braut, die sich nicht traut (Runaway Bride)
  • 2000: Erin Brockovich
  • 2000: Die Schöne und das Pferd
  • 2001: The Mexican
  • 2001: America's Sweethearts
  • 2001: Ocean’s Eleven
  • 2002: Grand Champion
  • 2002: Voll Frontal (Full Frontal)
  • 2002: Geständnisse – Confessions of a Dangerous Mind (Confessions of a Dangerous Mind)
  • 2002: Friends
  • 2003: Mona Lisas Lächeln (Mona Lisa Smile)
  • 2004: Ocean's Twelve
  • 2004: Hautnah (Closer)
  • 2005: Vom Waisen zum Herrscher (From Orphan to King)
  • 2006: Lucas der Ameisenschreck (The Ant Bully, Stimme)
  • 2007: Der Krieg des Charlie Wilson (Charlie Wilson's War)
  • 2008: Zurück im Sommer (Fireflies in the Garden)

Literatura[wobdźěłać]

  • Penning, Lars: Julia Roberts. Berlin, Bertz + Fischer Verlag 2003, ISBN 3-929470-36-5
  • James Spada: Julia Roberts. Die Biografie. Hoffmann und Campe Verlag, Hamburg 2004, ISBN 3-455-09436-8
  • Meinolf Zurhorst: Julia Roberts. „Pretty Woman“. Heyne Filmbibliothek Band 168. Wilhelm Heyne Verlag, München 1999, ISBN 3-453-05757-0
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije