Diskusija z wužiwarjom:Yochanan~hsbwiki

Seiteninhalte werden in anderen Sprachen nicht unterstützt.
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije

Wjele wjesela w hornjoserbskej wikipediji. - --Tlustulimu 11:39, 8. awg 2007 (CEST)

Pomoc za Vikipedii[žórłowy tekst wobdźěłać]

Vitám tě, Yochanane! Těším, že chceš spolupracovat v hornolužickosrbské Vikipedii a podpořit tak malý národ Lužických Srbů. Viděl jsem, že jsi již vytvořil svůj první článek - Adolf Černý. Ale jsem také viděl, že máš pravděpodobně jen málo zkušenosti v práci s Vikipedií. Doporučuju tě proto, že několik pomocných textů. Uvádím zde česke texty, to je jednoduchší pro tebe. Tedy:

Zde již několik tipů: Nadpisy děláš s == (dvakrát =). Menši nápis je možno s === (třikrát =). Abys udal internetné odkazy píšeš: ==Eksterne wotkazy==.
Podoba internetného odkazu je tak: [http:/www.tvádoména.cz jméno odkazu]. Pokud máš několik odkazů, spořádej je znamékem * jako seznam a to tak:

* [[první odkaz]]
* [[druhý odkaz]]
* [[třetí odkaz]]

A to potom tak vypadá:

Jak již víš, [[...]] označuje odkazy. Odkaz může se skládat jen z jména odkazu, anebo má, pokud jméno odkazu odchyluje od jména článku ve Vikipedii, dodatečně jméno článku, tak:

[[jméno članku|jméno odkazu]]
Rozdělovací znaménko je "|".

Neužívej gramatické formy jako jméno článku v odkaze! Jinak tvůj odkaz zůstane červený, ačkoliv článek existuje.

Prosím, že vždy podepisuješ s --~~~~ anebo užíváš tlačítko Nadpisowy kneflk v okně editovat. To se přemění do tvého uživatelského jména s datem a časem. A teď, hodně úspěchu! --Michawiki 16:09, 8. awg 2007 (CEST)

Dein Konto wird umbenannt[žórłowy tekst wobdźěłać]

18. měrca 2015, 03:01 (CET)

w

19. apryla 2015, 10:21 (CEST)

Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije