Torsten Herbst

Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije
Torsten Herbst w lěće 2017

Torsten Herbst (* 23. awgusta 1973 w Drježdźanach) je němski politikar (FDP) a překupc. Wón je pokładnik FDP Sakskeje a woleny čłon zwjazkoweho předsydstwa FDP, wot decembra 2021 je zdobom parlamentariski jednaćel frakcije FDP w zwjazkowym sejmje. Wot 2017 je Herbst čłon Němskeho zwjazkoweho sejma. Do toho přisłušeše wot 2004 do 2014 jako zapósłanc Sakskemu krajnemu sejmej.

Žiwjenje a powołanje[wobdźěłać | žórłowy tekst wobdźěłać]

Torsten Herbst wotrosće w Drježdźanskim měšćanskim dźělu Zschertnitz, wopyta Polytechnisku wyšu šulu „Gottfried Semper“ a pozdźišo gymnazij Drježdźany-Plauen. Swoju ciwilnu słužbu wukonješe w chorowni. Po tym přiwza hospodarski studij na Wysokej šuli za techniku a hospodarstwo Drježdźany, kotryž zakónči ze zakónčenjom diplomoweho překupca „International Business Studies“. Za čas studija wopyta 1995/96 tež Liverpool John Moores University.

Po studiju skutkowaše jako redakciski asistent pola MDR a pozdźišo w nowinarni ADAC Sakskeje. Wot 1999 dźěłaše hač do swojeho zaćaha do zwjazkoweho sejma w Drježdźanskej wabjenskej a PR-agenturje Zastrow + Zastrow. Wón poradźowaše w tutej dźěławosći srjedźostawske předewzaća we wobłukomaj Strategiski marketing a zjawnostne dźěło. Tež w swojim času jako zapósłanc krajneho sejma wukonješe swoje powołanje we wobmjezowanym wobłuku dale.

Torsten Herbst je nježenjeny a nima dźěći.

Wotkazy[wobdźěłać | žórłowy tekst wobdźěłać]

 Commons: Torsten Herbst – Zběrka wobrazow, widejow a awdiodatajow
Z Wikipedije, swobodneje encyklopedije